Tjänster

Med sina gedigna kunskaper och många års erfarenhet av skolans digitalisering, verksamhetsutveckling, ledarskap, lärande och upphandling för digital skola, kan Kristina Björn bidra till och berika din verksamhet på många olika sätt. Här följer några exempel:

FÖRELÄSNING – INSPIRATION 

När din verksamhet behöver ny energi. När den behöver utmanas och beröras. Kanske rent av irriteras? Eller helt enkelt tillföras kompetens. Då kan en inspirationsaktivitet öppna upp och bana väg för nya, andra och vidare tankar. Tankar som berikar och stärker möjligheten att nå den önskade utvecklingen.

PROCESSLEDNING – HANDLEDNING – ”BOLLPLANK” 

Behöver du som ledare få dina tankar och ditt ledarskap utmanade? Pröva dina idéer utanför din egen verksamhet? Få nya infallsvinklar i ett pågående utvecklingsarbete? Eller kanske hjälp med att utmana en utvecklingsgrupp i verksamheten lite extra? Kontinuerlig handledning över tid eller enstaka inhopp som djävulsadvokat. Oavsett vilket kan jag hjälpa dig att utmana och utveckla dig och din verksamhet. Hur, bestämmer vi tillsammans.

SKÄRDDARSYDDA UTBILDNINGAR

Med många olika kompetenser i bagaget och erfarna och kompetenta samarbetspartners är möjligheten att skräddarsy utbildningsinsatser med olika innehåll just efter Din verksamhets förutsättningar och behov stor. Läs mer om mina erfarenheter här och kontakta mig för en vidare diskussion.

UPPHANDLA FÖR UTVECKLING

Att upphandla är en utmaning för alla inblandade och för många i skolans värld är detta ett helt nytt kompetensområde. Samtidigt är det helt avgörande för utfallet att skolan är den verkliga beställaren av de produkter och tjänster den behöver. Men vilken roll kan och ska skolan ha i en upphandlingsprocess? Vilka övriga ska involveras, ta ansvar och leda arbetet? Hur gör man? Och hur vässar skolan sin upphandlings- och beställarkompetens så att den får det den vill köpa och inte behöver köpa det den får?

Utbildningar och stöd kring upphandling skräddarsys och genomförs om så önskas i samarbete med Magnus Josephson.

DISKUSSION, DEBATT och RÅDGIVNING

Som sedan länge aktiv i och intresserad av debatten om framtid, skola och lärande medverkar jag gärna debatt- eller diskussionspaneler. Jag kan också bidra med debattinlägg, krönikor och artiklar eller fungera som expertrådgivare för den som vill stärka och befästa kompetens och argument inom mina expertområden. Kontakta mig så talar vi vidare om saken.

MODERATOR – VÄRDSKAP

Behöver du en kompetent, påläst moderator, debattledare eller värd för ett event eller konferens? Någon som kan hålla i den röda tråden och utmana medverkande och deltagare så att ditt arrangemang ger det där lilla extra till deltagarna? Någon som de senaste åren hanterat värdskapet och modererat konferenser och studiedagar för såväl nationella som internationella gäster och föreläsare?  Då kontaktar du mig.

Andra idéer om hur jag skulle kunna berika din verksamhet? Hör av dig!