Delårsbokslut och sommarvila

Ytterligare en hel ”vårtermin” har passerat och det är strax dags att retirera, omgruppera och ladda om batterierna. Men först kan det nog vara på sin plats med ett litet delårsbokslut. Det är många som frågar vad jag gör, och ibland ser nog inte ens jag själv riktigt allt som faktiskt händer. 

Vårens uppdrag har varit av blandad karaktär. Ett av de större har inneburit att genomföra en förstudie och ge vägledning inför Västerås stads kommande IT-upphandling med särskilt fokus på Barn- och Utbildningsverksamheten. Det har varit fantastiskt spännande att få kliva in i en så kompetent verksamhet med uppdrag att klura på hur det kommande upphandlingsarbetet bäst kan antas för att så goda förutsättningar som möjligt för ambitiös verksamhetsutveckling ska uppstå. Intressant och givande, men också utmanande. Hör av dig om du vill veta mer om detta.

Ett annat större uppdrag har varit att fortsätta vara en särskild resurs för tre av MacSupports större kunder; AcadeMedia, Futuraskolan International och Sollentuna kommun. Här har Futuraskolan International och deras ledare varit lite extra spännande att arbeta med just i vår, då de på kort tid verkligen har gjort en rejäl förflyttning framåt i sin utveckling. Håll koll på dem framöver är mitt tips.

Dessutom har jag haft glädjen att få fortsätta processleda ledningsgrupperna för två av skolområdena i Lunds kommun. Jag har också haft lite individuell handledning av chefer och ett antal uppdrag av varierat slag för aktörer som Framtidskompassen, IST, Apple och Unikum. Arbetet kring BETT och SETT tillsammans med MacSupport ska inte heller glömmas bort. Där gick ju två hela veckor bara där.

Allra mest stolt är jag nog ändå över att jag och Arja Holmstedt Svensson i vår har tagit fram och inlett vår första pilotomgång av vår alldeles egen tredagarsutbildning Förändringsledare i en digital tid där vi sätter särskilt fokus på att hjälpa ledare inom skolan att utveckla sitt individuella förändringsledarskap. Starten blev fantastiskt lyckad och jag ser mycket fram emot att få fortsätta arbeta med detta koncept och utveckla det vidare tillsammans med Arja i augusti.

Att genomföra en studie som jag länge varit med och planerat för inom ramen för mitt uppdrag för MacSupport hos AcadeMedia är en annan sak som jag ser mycket fram emot till hösten. Studien ska göras i ett samarbete mellan Pysslingen förskolor, AcadeMedia Academy, MacSupport och Tänk Om under rubriken ” Hur mobil, digital teknik i lärmiljön skapar kvalitetsökning och mervärde för en verksamhets bärande idé och värden”. Det återstår en del detaljer att få på plats, men bli inte förvånad om du får du höra mycket mer om detta framöver.

I augusti väntar av allt att döma också en annan större utmaning för mig arbetsmässigt. Det är för tidigt att berätta mer om den här och nu, men så mycket kan jag säga som att det var längesen jag kände mig så mycket som ett barn strax före julafton som när jag tänker på just detta. Håll gärna tummarna för att allt i den planen går i lås.

Om det annars är något som har utmanat mig mer än vanligt denna vår så är det nog den ojämna arbetsbelastningen. Att försörja sig som en självständig, fri resurs innebär inte all den frihet som många tror. Man måste ständigt vara beredd på att anpassa sig efter sina uppdragsgivare, deras arbetstempo och förändringar. I vår har detta påverkat min arbets- och livssituation mer än någonsin under mina fem år som 100% egenföretagare. Positivt på så vis att jag, när tajmingen varit rätt, har kunnat kliva in i uppdrag med ovanligt kort varsel. Negativt på så vis att fler planerade jobb än vanligt ställts in eller skjutits framåt i tiden. Det har därför varit klurigare än vanligt att säkerställa en hyggligt jämn arbetsbelastning och inkomst och det sliter ibland lite mer än man vill erkänna.

Därför är det lite extra fint att nu se fram emot några veckors välbehövlig semester. Inga längre utflykter är än så länge inplanerade, men det känns helt okej med tanke på White Guide i år har gett min hemstad Falkenberg den finfina utmärkelsen ”Värt en resa”. 

Önskar Dig en vilsam och skön sommar var Du nu än är, och säger som alla ni Stockholmare brukar säga till mig; 

Hör gärna av dig om du har vägarna förbi!

// Kristina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *